Kerékhegy Vendégház

Rólunk

                                                                                                                                                                               

Néhány ok, amiért érdemes a mi vendégházunkat választania:

-igényes, modern beltér
-Légkondícionált helyiségek
-patinás pincehelyiség, rendezvénytér
-a vendégház területén ingyenes WIFI.


Hol található a szállás Szekszárdon?

7100 Szekszárd Kerékhegy u.18

Térkép

Új építésü Vendégházunk Szekszárd szívétöl- a város nagy rendezvényeinek pl szüreti fesztiválnak, pünkösdi hal és vadünnepnek is otthont adó Béla király tértöl - 1700m-re családi  házas övezet szélén található. Igényes szállást kínál elérhetö áron.

A 6 fö számára kialakított (2 före a nappaliban pótágyazható) 2 hálóteres, nappali-étkezös vendégház baráti összejövetelek, közös baráti vagy családi kikapcsolódások kiváló helyszíne lehet.  Minimál stílusjegyeket hordozó új építésü, igényesen berendezett tágas beltér várja az elérhetö árú luxust keresö vendégeket.

A vendégház földszintjén egy modern stílusú nappali-étkezö-amerikai konyha várja az ide látogatókat, a  nappali részen kihúzható két személyes kanapéval, kényelmes fotelekkel, fatüzelésü kandallóval (igény esetén fa  bekészítéssel), síkképernyös TV-vel.
A konyha gépekkel teljesen felszerelt. Mosogatógép, kv fözö, micro, fagyasztós hütö, sütö is van.
A vendégházból egy kb 35 fös rendezvényre alkalmas, terítéssel is kérhetö, füthetö  borospince nyílik, ami csak rendezvényre is  kiadó.
A földszinten modern zuhanykabin, mosdó, és mellékhelyiség is található.
Az emeleten egy franciaágyas tv-vel felszerelt, és egy 4 ágyas kiadó szoba áll a vendégek rendelkezésére. A modern berendezésü szobák mellett az emeleten is található mosdó-zuhanyzóval , és külön Wc.Wifi, légkondi is rendelkezésre áll.

Fedett teraszunk alá akár egy kisebb családi rendezvény is befér.
A házhoz egy ...  m2-es füvesített udvar is tartozik díszcserjékkel.
Autóját a vendégház elötti zúzottköves parkolónkban biztonságban tudhatja.


Aki szabadidejét aktívan szeretné tölteni, annak szívesen ajánlunk további programokat, túraútvonalakat, hogy egyedi élményekkel gazdagodjon. A szekszárdi dünék közt  barangolva magát a Bati-kilátót is megcsodálhatja, vagy ellátogathat akár Sötétvölgybe.
Ha Ön borkedvelö, felfedezheti a környéken található borbirtokokat, de szívesen leszervezzük borkóstolóját is. 
Ha csemetéi szeretik a lovakat, egy lovaglást is szívesen megszervezünk nekik a környéken.


Kedvet kapott, hogy ellátogasson Szekszárdra?

Szeretettel várjuk a Kerékhegy Vendégházban!

Foglalási információk:


Minimum ára az alsó szintnek egy vagy kettö szállóvendég esetén: 29.800 Ft+ pince használat megegyezés szerint


A teljes ár 30% a a foglaló, melynek utalására  3 munkanap áll rendelkezésre. Ekkor kerül a megbeszélt dátum rögzítésre.

Lemondás: 1 hónappal a foglalás elött lehetséges, és ebben az esetben az elöleg visszafizetésre kerül. Késöbbi lemondás esetén a foglaló a vendégház kiadóját illeti.

Szállóvendégek házirendje:


Érkezés: 14.00 h-tól
Távozás 10.00 h-ig

Pontos ajánlat és további információk végett kérem keressen minket az elérhetöségek valamelyikén!

.

Városunk

Szekszárd megyei jogú város, Tolna megye és a Szekszárdi járás székhelye, a szekszárdi borvidék központja. Az ország legkevesebb lakosú, Tatabánya és Eger után a harmadik legkisebb területü megyeszékhelye. Borváros, kb. 4500 pincével. Az ország legkisebb lélekszámú megyei jogú városa.  Tszf. magasság: 100-180 m  További infó: https://szekszard.hu/hu

Borvidék

A borvidék története Sokan a római idök elötti korra datálják a borvidéken a szölötermesztést, az elsö bizonyítékok azonban a latinokhoz köthetöek. Szekszárd város helyén akkor egy római település, Alisca állt, mely körül a szölötelepítéseket szorgalmazó Probus császárnak köszönhetöen vörösborfajtákat termeszthettek. Ezt bizonyíthatja a város maradványai között megtalált szarkofág (a borvidék jelképe és logója), melyen mitológiai jelentekkel egyetemben egy szölötöke is látható. Az ország más bortermelö vidékeihez hasonlóan sokáig nem született adat a szölökultúráról, egészen az 11. század közepéig, amikor az esztergomi káptalan alapító oklevelében az adományok között borról tesznek említést. Két évszázaddal késöbb már bizonyíthatóan magas szintü szölötermesztés folyt az egyházi birtokokon. A török felbukkanásával megváltozott a bortermelés. A menekülö rácok honosítják a kadarkát és a délszláv borkultúrát a térségben, késöbb a terület mohamedán urai pedig nem tiltják a borkészítést. Új lendületet a 18. század hozott, amikor a különbözö egyházi kedvezményekkel idecsábított német telepesek szölömüvelésbe kezdtek. Fejlödik a technológia, fellendül a kereskedelem, a bor egyre inkább megélhetési forrássá változik. A fejlödésnek a filoxéravész vet véget, sok dülö kopárrá válik a fertözés következtében. A fellendülést végül az államosítások akasztják meg, és a rendszerváltásig várni kell arra, hogy a szekszárdi borok újra megkezdjék látványos sikerekkel teli útjukat. További infó: http://szekszardiborut.hu

Írj nekünk

Neve
Email
üzenet